30 dəqiqəya hazır olan, cəmi 3 ərzaqdan ibarət, ağızda əriyən çox zərif peçenye resepti
Ərzaqlar:
Un 250 qr
Şəkər tozu və ya şəkər kirşanı 150 qr.
Kərə yağı 170 qr
Hazırlanışı:
100 qr şəkər tozunu yağla mikserlə çalın, yaxşı qarışdıqdan sonra unu da əlavə edib, əlinizlə yüngülcə yoğurun.
Uzunsov formaya salın, qalan 50 qram şəkər kirşanını perqament kağızın üstünə tökün, xəmiri tamamilə batırın, daha sonra yeyinti selofana büküb, uzunsov və dördkünc forma verin. 30 dəqiqə soyuducuda qalsın.
Daha sonra xəmiri 1 sm. qalınlıqda doğrayın, əvvəlcədən isidilmiş sobada 170 dərəcədə 20 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
1
2
3
4
5
6
7
8