Göy qutabı
Lazım olan ərzaqlar:
İspanaq – 150 q.
Turşəng – 150 q.
Göy soğan – 50 q.
Keşniş və şüyüd – 15 q.
Buğda unu – 140 q.
Ərinmiş yağ – 20 q.
Kərə yağı – 20 q.
Lavaşana – 10 q.
Yumurta – 1/5 əd.
Qatıq – 50 q.
İstiot – 0,1 q,duz
Hazırlanma qaydası:
Göyərti yuyulur, iri doğranılır və yağda qızardılmış soğanla öz buğunda pörtülür, duz – istiot və lavaşana vurulub qarışdırılır. Una yumurta, su və duz qatılıb bərk xəmir yoğrulur. 1 – 0,5 mm qalınlığında yayılıb dairələr kəsilir. Hazır göyərti qiyməsi xəmir dairələrinin içərisinə qoyulur, aypara şəklində bükülüb hər iki üzü yağsız tavada bişirilir. Süfrəyə verdikdə üzərinə əridilmiş kərə yağı tökülür. Yanına qatıq qoyulur.