Ucuz başa gələn, daha dadlı və ətirli, qeyri-adi ALMA VƏ PENDİRLİ PİROJKİ!

29 Haziran 2016
3 060
0
Ucuz başa gələn, daha dadlı və ətirli, qeyri-adi ALMA VƏ PENDİRLİ PİROJKİ!
Ucuz başa gələn, daha dadlı və ətirli, qeyri-adi ALMA VƏ PENDİRLİ PİROJKİ! Elə "əlüstü" yeyiləcək...
Həm də ətsiz daha ucuz başa gəlir!

Ərzaqlar:
Xəmir üçün:

Un – 1,5 stəkan
Yumurta -1 ədəd
20% yağlılıqda xama – 100 ml.
Kərə yağı -1 x.q.
Zeytun yağı -3 x.q.
İçlik üçün:
Yağsız pendir – 150 qr.
Kişmiş – 1 x.q.
Alma - 2 ədəd
Qoz ləpəsi – 1 x.q.
Kərə yağı -1 x.q.
Nanə yarpaqları

Hazırlanması:
Un ələnir, bura yumşaldılmış kərə yağı, xama, bitki yağı əlavə olunub, hamar bərabər qarışmış xəmir yoğrulur. Üzərini bağlayıb, soyuducuda 20 dəqiqə saxlayın.
İçlik hazırlanır: qoz ləpəsi doğranılır, quru tavada qızılı rəng alana kimi qovrulur. Kişmiş isti suda 10 dəq. islağa qoyulur, sonra süzülür. Almalar təmizlənir, kub formasında doğranılır, tavada kərə yağında 10 dəqiqə yumşalana kimi bişirilir. Sonra götürüb elə isti-isti püre halına salınır. Pendir xırda doğranılıb, almaya qatılır, bura kişmiş, qoz, nanə də əlavə olunur.
Masaya un səpib, xəmir yayırsız. Ondan stəkanla dairələr kəsirsiz. Hərəsinə 1 xörək qaşığı içlik qoyub, kənarlarını bükürsüz. Soba üçün formanı yağlayır, pirojkiləri düzür, üzərinə çalınmış yumurtadan çəkib, 190 dərəcədə 20-25 dəqiqə bişirirsiz. Bu pirojkiləri səhər, axşam rahatlıqla yeyə bilərsiz.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.