Ağızda xırt-xırt edən qarpız mürəbbəsi
Ərzaqlar:
Qarpız qabığı – 1kq.
Şəkər tozu – 1,2 kq.
Su – üstünə çıxana kimi
Çay sodası – 3 x.q.
Vanilin – 0,5 ç.q.
Limon turşusu – 1-2 qr.
Hazırlanması:
Mürəbbə üçün qalınqabıq qarpız seçilir. Əvvəlcə qabığın yaşıl hissəsi kəsilib atılır, qalan ağ ətli hissə doğranılır. Üzərini örtəcək qədər su alınır, soda əlavə edilir və 2 saat saxlanılır. Sonra qabıqlar yaxşıca yuyulur və süzülür. Qabıqları tökdüyümüz ləyənə onları örtəcək qədər su tökürük və odun üzərinə qoyuruq. 2 dəqiqə qaynadıqdan sonra aşsüzəndən süzürük və bunu daha bir dəfə də edirik. Süzülmüş qarpız qabıqlarının üzərinə şəkər tozu və üstünü örtəcək qədər su tökürük, odun üzərinə qoyuruq. Arabir qarışdıraraq qaynadırıq. 3 saata yaxın qaynamalıdır. Götürməmişdən 15 dəqiqə əvvəl vanilin, ətirşah, mixək kimi ədviyyatlar vururuq.
Nuş olsun!
Qarpız qabığı – 1kq.
Şəkər tozu – 1,2 kq.
Su – üstünə çıxana kimi
Çay sodası – 3 x.q.
Vanilin – 0,5 ç.q.
Limon turşusu – 1-2 qr.
Hazırlanması:
Mürəbbə üçün qalınqabıq qarpız seçilir. Əvvəlcə qabığın yaşıl hissəsi kəsilib atılır, qalan ağ ətli hissə doğranılır. Üzərini örtəcək qədər su alınır, soda əlavə edilir və 2 saat saxlanılır. Sonra qabıqlar yaxşıca yuyulur və süzülür. Qabıqları tökdüyümüz ləyənə onları örtəcək qədər su tökürük və odun üzərinə qoyuruq. 2 dəqiqə qaynadıqdan sonra aşsüzəndən süzürük və bunu daha bir dəfə də edirik. Süzülmüş qarpız qabıqlarının üzərinə şəkər tozu və üstünü örtəcək qədər su tökürük, odun üzərinə qoyuruq. Arabir qarışdıraraq qaynadırıq. 3 saata yaxın qaynamalıdır. Götürməmişdən 15 dəqiqə əvvəl vanilin, ətirşah, mixək kimi ədviyyatlar vururuq.
Nuş olsun!