Ayoli sousu ilə xırt-xırt kartof qabıqları

09 Ağustos 2016
2 072
0
Ayoli sousu ilə xırt-xırt kartof qabıqları
Feat.Az ayoli sousu ilə xırt-xırt kartof qabıqlarının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi (6 pay):

6 iri kartof

Ayoli sousu:

1 yumiurtanın sarısı
1 ç.q.-dan az xardal
dəniz duzu
1.5 st. zeytun yağı
4 x.q. limon şirəsi
1 diş sarımsaq
1 çimdik zəfəran
2 ç.q. qaynar su
qızartmaq üçün yağ

Kartofun üzərini bərk fırça ilə tərtəmiz yuyun. Kağız salfetlə qurulayıb əvvəlcədən 190 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqə bişirin.

Ayoli sousu: yumurta sarısı, xardal və duzu qarışdırın. Zeytun yağını az-az əlavə edib çalın, limon şirəsi ilə əzilmiş sarımsağı qatın.
Ayrı kasada zəfərarın üzərinə qaynar suyu töküb 5 dəqiqə dəmləyin. Sonra sousa əlavə edin.
Kartof bişdikdə ortadan iki bölün. Qaşıqla içini çıxarın. Çox da nazik olmayan qabıqları 4 yerə bölün.
Zeytun yağında kartof qabıqlarını qıpqırmızı qızardın.
Süfrəyə zəfəranlı ayoli sousu ilə birlikdə verin.

Nuş olsun!

milli.az
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.