Üç görüş tortu – RESEPT
Ərzaqlar:
3 yumurta
1,5 su stəkanı şəkər
1,5 su stəkanı xama
1,5 su stəkanı un
½ su stəkanı xaş-xaş
½ su stəkanı kişmiş
1 paket qabartma tozu
½ stəkan qoz ləpəsi
200 qram 30%-li qaymaq
175 qram kərə yağı
1 banka bişmiş süd
Hazırlanması:
Kişmişi yuyun, qurudun.
1-ci qat xəmiri hazırlamaq üçün 1 yumurta, 0,5 stəkan şəkər, 0,5 stəkan xama, 0,5 stəkan un, bir az qabartma tozu, doğranmış qozu növbə ilə mikserlə çarpın.
2-ci qat xəmiri hazırlamaq üçün 1 yumurta, 0,5 stəkan şəkər, 0,5 stəkan xama, 0,5 stəkan un, bir az qabartma tozu, bir az xaş-xaşı növbə ilə mikserlə çalın.
3-cü qat xəmiri hazırlamaq üçün 1 yumurta, 0,5 stəkan şəkər, 0,5 stəkan xama, 0,5 stəkan un, bir az qabartma tozu, bir az kişmişi növbə ilə mikserlə çalın.
Sobanı 180-200 dərəcədə qızdırın.
Yumru formada olan soba qabını yağlayın və hər xəmiri 20-25 dəqiqə sobada bişirin.
Kekslər bişənə qədər kremi hazırlayın.
Qaymağı mikserlə çalın, üzərinə yumşalmış yağ və bişmiş südü əlavə edib qarışdırın.
Hazır keksləri növbə ilə 1-ci qozlu, 2-ci xaş-xaşlı, 3-cü kişmişlini kremləyin və bir-birinin üstünə qoyun. Üstünü istəyinizə görə sürtgəcdən keçirilmiş şokolad və kakosla bəzəyə bilərsiniz.
Sərin yerdə bir neçə saat saxlayın.
Nuş olsun!
lent.az