Feat.Az

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018

Mətbəx sirləri / Şirniyyat və Tortlar
14:30, 30-12-2016
412
Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018
Xəmiri hazırlamaq çox asandır.. Tək diqqət edilməsi lazım olan soyuducuda soyutma müddətidir. Onun xaricində püf nöqtələri olan bir peçenye resepti deyil bu, çox asanlıqla edə biləcəksiniz. Xalqa şəkli verib lentlərlə bağlayıb, bir qismini də şam ağacına dekorasiya edə bilərsiniz. Evdə mis qoxuları elə cəzbedici ki insan yeməməyə tələsir.

Uşaqlarınız və sevdiklərinizlə mətbəxdə yeni il peçenyeləri bişirmə vaxtıdır indi. Sobadan yayılan peçenye qoxusu evinizi və ruhunuzu oxşasın. Ağız dadıyla neçə neçə gözəl illəriniz olsun!

- Vəsaitlər:
• 220 qr kərə yağı (otaq istiliyində yumşalmış)
• 140 qr (1/2 + 1/4 su stəkanı) toz şəkər
• 10 ml (1 yemək qaşığı) süd
• 4 qr (1/2 çay qaşığı) duz
• Yarım limonun qabığının rəndəsi
• 300 qr (2 su stəkanı + 2 yemək qaşığı) un
• 2 qr (1/2 şirin qaşığı) qabartma tozu
• Üzərinə serpmek üçün: 1 ədəd çırpılmış yumurta, 50 qr (1/2 su stəkanı) file badam, 25 qr (2 yemək qaşığı) toz şəkər


-Hazırlanması:
• Böyük boy bir çırpma qabında kərəyağını şəkər, süd, duz və limon rəndəsi ilə birlikdə 2 dəqiqə qədər sürətli dövrdə qabarıb-birləriylə gözəlcə bütünləşənə qədər çırpın.

• Un və qabartma tozunu da əlavə edin və xəmir halına gəlincə bir uzanır filmə xəmiri töküb gözəlcə sarıb soyuducuda 1 saat soyumağa buraxın.

• Sobanızı 160 dərəcədə istilətməyə başlayın. İki ədəd soba nimçəsinə yağlı kağız yerləşdirin.

• Əvvəl təzgahınızı və əllərinizi gözəlcə unlayın və xəmiri təzgaha qoyub açmağa başlayın. (Arada bir unlamayı laqeyd yanaşmayın.)

• Təxminən 3mm qalınlığında bir xəmir əldə edincə əvvəl yumru bir aparatla, sonra ondan çox daha kiçik boy bir peçenye aparatıyla xəmiri peçenye apartı ilə kəsin.
• Bütün kəstiklərinizi təpsilərinizə yerləşdirin. Üzərlərinə fırça köməyiylə yumurta sürtün, file badam və toz şəkər səpin və sobaya verin.

• Sobada təxminən 15-20 dəqiqə bişirdikdən sonra çıxarda bilərsiniz. (Tez yanırlar, mütləq müşahidə edin!)

• İstər şəkillərdəki kimi lentlər bağlayıb ağacınızı bəzəyəcək, istər hədiyyəlik qutulara doldurun istər özünüzə saxlayın.

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018

Yeni il peçenyelərinizi həm yeyin, həm yolkanıza bəzək edin, yeni il sirniyyatlari, 2017, 2018
Xəbərlərdən daha tez xəbərdar olmaq üçün Facebook Səhifəmizi izləyə bilərsiz.
Şərh Yaz