Praktik Şirniyyat Resepti

08 Ocak 2017
3 152
0
Praktik Şirniyyat Resepti
Tərkibi:
125 qram marqarin, (otaq istiliyində yumşalmış)
1 çay stəkanı maye yağ
2 yemək qaşığı qatıq
2 yemək qaşığı şəkər tozu
1 paket qabartma tozu (10 qram)
1 paket vanil (5 qram)
3 su stəkanı un (istifadə stəkan ölçüsü: 200 ml.)

Bulamaq üçün:
1 su stəkanı manna yarması.

Şərbəti üçün:

2 yarım su stəkanı şəkər tozu
2 yarım su stəkanı su
Dörddə bir limon suyu.

Hazırlanması:
Hazırlamaq üçün şərbəti, toz şəkər və su qazana qoyular və qaynamağa buraxılar.
Qaynamağa başlayanda, içərisinə limon suyu əlavə edilir və hazırlanan şərbət ocaqdan alınıb, soyumağa buraxılar.
Xəmiri üçün lazımlı olan, qabartma tozu və un xaricindəki vəsaitlər dərin bir qab içərisində qarışdırılır.
Üzərinə qabartma tozu və stəkanla az-az un əlavə edilərək yaxşıca yoğrulur və ələ yapışmayan, qulaq məməsi konsistensiyasında bir xəmir əldə edilir.
Xəmirdən portağal böyüklüyündə parçalar qopardılıb və düz bir zəmin üzərində rulo şəklində diyirlənib uzadılır.
Üzərinə əllə yüngül basdırılıb yassılaştırılır və bıçaq köməyi ilə paxlava dilimi olacaq şəkildə kəsilir.
Şəkli verilən şirinin hər tərəfi, irmiğe bulanır və yüngül yağlanılmış soba tavasına düzülür.
İsidilmiş 170 ° sobada, üstünün qızarana qədər bişirilir.
Sobadan alınan şirinin üzərinə soyuq şərbət gəzdirilir və şərbətini çəkib soyuması üçün gözlədin.
Hazır olan praktik şirninin, üzəri hindistan qozu və ya fıstıq ilə bəzənərək xidmət edilir.
Bu ölçülər ilə 68 ədəd paxlava dilimi şirinsi əldə etdim.

Nuş Olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.