Qönçə Gül Börəyi - RESEPT - FOTO
Feat.Az resepti təqdim edir:
Vəsaitlər:
3 ədəd yufka
150 qr ağ pendir
Bir dəstə cəfəri
1 yumurtanın ağı
Sous:
1 yumurtanın sarısı
1 şüşə soda
3 yemək qaşığı qatıq
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
Üstü üçün:
1 yumurta sarısı
Hazırlanması:
Pendiri çəngəllə əzin, qıyılmış cəfəri və yumurta ağını əlavə edərək çəngəl köməyiylə yaxşıca qarışdırın.
Bir kasa içində böreği sousu üçün bütün vəsaitləri qarışdırın.
Yufkanı 4 bərabər üçbucaq şəkildə bölün. İlk üçbucağı dəzgaha sərin və fırça ilə üstünə börek sousunu çəkin.
Üçbucağın ortasından kiçik bir parçanı tutub büzün və soldan sağa doğru çevirərək fotoşəkildəki kimi yufkanın toplanmasını təmin edin.
Yığışan yufkanın ortasına pendir qoyun və diqqətlicə basdırın.
Yufkanın kənarlarından çəkərək üstünə bağlayın. Açılmaması üçün bolca sous sürtün.
Verdiyiniz şəklin pozulmamasına diqqət yetirərək bağladığınız yer altda qalacaq şəkildə soba nimçəsinə yerləşdirin.
Bütün yufkalara eyni əməliyyatı tətbiq edin, qalan sousu fırça köməyiylə böreklerin üstünə bolca sürtün. (Yaxşıca qızarmasını istəsəniz yumurta sarısını əlavə edib qarışdırın və elə sürtün)
180 dərəcə (əvvəldən istilətdiyiniz) sobada təxminən 25 dəqiqə qızarana qədər bişirin.