Qabarmayan kekslərə SON. Bütün sirrlər burada...
Feat.Az sufrem.az-a istinadən sizə dünya qənnadçılarının da sınaqdan çıxardığı bir neçə məsləhəti təqdim edir:
Keksə qatacağınız bütün ərzaqlar otaq temperaturunda olmalıdır;
Toz halında olan ərzaqlar (un, qabartma tozu, vanilin və s.) mütləq ələnməlidir;
İstifadə olunacaq bütün qab-qacaq təmiz və quru olmalıdır;
Ərzaqların təzəliyinə xüsusi fikir verilməlidir;
Şəkər tozu tam əriyənə kimi çalınmalıdır;
Hazırladığımız xəmir onu tökəcəyimiz formaya uyğun olmalıdır. Xəmir az, forma iridirsə, keks yaxşı alınmayacaq;
Soba hər zaman öncədən isidilməlidir;
Keksin xəmiri hazır olan kimi bişirilməlidir (heç 5-10 dəqiqə də kənarda saxlamaq olmaz)!
Bəzən xanımlar reseptdəki mq, ml. göstərilənləri çay qaşığı, stəkanla əvəz edirlər. Burada az da olsa fərqin yaranması keksin bişməyinə təsir göstərir;
Yaxşı qabarsın deyə, 1 paket deyil, 2 paket əlavə etmək də nəticədə keksi "söndürür”.
Keksi sobaya qoyduqdan 20-25 dəqiqə ərzində soba qapısı açılmamalıdır;
Xəmirə vurulacaq quru meyvələri əgər yumusunuzsa, o zaman yaxşıca qurudub, sonra xəmirə tökün