Kartof qızartmasına sirkə töksəniz…
Feat.Az-ın mətbəx bölməsi kartof qızartmasını daha dadlı edən bir neçə məsləhəti təqdim edir.
Kartof seçimi
İlk növbədə seçdiyiniz kartofların keyfiyyətli olmasına diqqt edin. Yaşıl olmayan, yumşalmamış və qızıl rəngində olan kartofları seçməyə çalışın.
Soyuq və sirkəli su
Kartofları suda saxlayanda içərisindəki nişasta yavaş-yavaş tökülür və tərəvəz yumşalır. Bu, kartofların yaxşı qızarmasına mane olan başlıca amildir. Odur ki, kartofları buz kimi suyun içinə atın və bir-iki damcı sirkə əlavə edin.
Soda əlavəsi
Sodanın kartof qızartmasını daha dadlı etdiyini bilirdiniz? Bunun üçün soda və duzu suya töküb qarışdırın. İçinə kartofları da atıb 30 dəqiqə gözləyin. 30 dəqiqədən sonra sonra süzüb qızartmağa başlayın.
Dondurma üsulu
Dondurulmuş kartofların qızardanda xırt-xırt etdiyini yəqin ki, hiss etmisiniz. Eyni üsulu evdə də tətbiq etmək olar. Bunun üçün kartofları dilimləyib, soyuducuya atıb donmasını gözləyin. Ən əhəmiyyətlisi də soyuq halda qızardın.
Yuduqdan sonra süzüb qurumasını gözləyin
Kartofları yuduqdan sonra suyununun təmiz süzülməsini gözləmək lazımdır.