Köklü İrmik Şirniyyatı
Ərzaqlar:
5 dənə kök
1 su stəkanı şəkər
1 şirin qaşığı darçın
1 çay stəkanı qədər kişmiş
İrmik Şirniyyatı üçün:
3 su stəkanı süd
1 yemək qaşığı hind qozu
1 yemək qaşığı nişasta
3 yemək qaşığı şəkər
1 su stəkanı manna yarması
1 şirin qaşığı duzsuz kərə yağı
Hazırlanması:
Əvvəl kökləri yuyun, rəndələyib bir qazana əlavə edin üzərinə şəkəri və darçını əlavə edib bişirin bağlayanda üzümü əlavə edib qarışdırn və bir qəlibə tökün. Sonra bir qazanda südü tökərək içinə bütün vəsaitləri əlavə edib qaynayana qədər qarışdırın qatılaşanda kökün üzərinə, yəni qəlibə tökün. Soyuducuda 1 gün saxlayın. Sonra qəlibi tərs çevirərək şirniyyatı qaba qoyun.
Nuş Olsun!