Qızılgül pirojnaları (foto-resept)

02 Kasım 2015
5 160
2
Qızılgül pirojnaları (foto-resept)
Qızılgül pirojnaları (foto-resept)

Tərkibi:

3 yumurtanın sarısı

200 ml xama

200 q kərə yağı

1 çimdik duz

300-350 q un

iç:

3 yumurtanın ağı

0.5-1 st. şəkər tozu

vanil


Hazırlanması:

Yumurtaların ağını sarısından ayırın. Yumurta sarısına duz, xama, kərə yağı əlavə edib qarışdırın. Un qatıb xəmir yoğurun. Kündələyin, qida plyonkasına büküb soyuducuda 1-2 saat saxlayın.

Bu müddət keçəndən sonra sobanı qızdırın, içi hazırlayın. Yumurta ağlarını şəkər tozunu tədricən əlavə etməklə möhkəm çalın. Vanil əlavə edib yenə çalın.

Xəmiri iki yerə bölün. Hər ikisini nazik yayın. Üzərinə iç çəkin. Nazik rulet kimi bükün. İçin artığını ehtiyatla götürün.

Ruleti iti bıçaqla sürətlə barmaq qalınlıqda doğrayın ki, iç dağılmasın. Sonra perqament döşənmiş siniyə düzüb əlinizlə düzəldin.

200 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin.


Qızılgül pirojnaları (foto-resept)

Qızılgül pirojnaları (foto-resept)

Qızılgül pirojnaları (foto-resept)

Qızılgül pirojnaları (foto-resept)

Qızılgül pirojnaları (foto-resept)

Qızılgül pirojnaları (foto-resept)

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏYLƏR
  1. -Aydan-
    -Çox dadlı görünür)
    -TəşəkkürləR..
  2. AleDa
    • AleDa
    • 3 Kasım 2015 13:06
    Eynı ıle bunda etmısem. Rozıcka. Ama men yumurtalı ıclıyı vurandan sonra kısmıs bırde dogranmıs qoz vurdum. Dadı ınanılmaz gozeldı. Meslehetlıdı etmeye deyer..
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.