Qarabaşaqlı hind toyuğu (foto-resept)
Tərkibi:
300 q hind toyuğu əti.
150 q qarabaşaq yarması.
1 ədəd soğan.
20 diş sarımsaq.
1 ədəd qırmızı bolqar bibəri.
50 ml tomat pastası.
200 ml su.
Duz –istiot zövqə görə.
Qurudulmuş şüyüd.
Bəzəmək üçün yaşıl soğan.
Hazırlanması:
Soğan, bolqar bibəri, kub şəkilində doğranır.Sarımsaqlar əzilir.
Əti artıq piylərdən və sümükdən təmizləyib onuda kub şəklindən doğrayın. Əslində bu yeməkdə diğər ətlərdən istifadə edə bilərsiniz.Yəni hind toyuğu sevməyənlər də bu yeməyi öz istəklərinə uyğun istər toyuq istərsədə mal əti ilə hazırlaya bilərlər.
Tavada tərəvəzləri, yəni soğan və bibəri sarımsaqla qovurmağa başlayın.Onların birlikdə gözəl ətri yayılana və qızarana qədər davam edin.
Qızarmaqda olan tərəvəzlərin üzərinə ət tikələrini əlavə edib, ətlərin rəngi dəyişənə qədər eyni rejimdə bişirməyə davam edin.
Üzərinə tomat pastası, su, qurudulmuş şüyüd duz istiot əlavə edin və qarışdırın.
Bir qədər sonra qarabaşaq yarmasını və daha 100 ml su əlavə edərək 30-40 dəqiqə bişirin.Və yeməyiniz hazır olanda sonra süfrəyə vermək üçün yaşıl soğanla bəzəyin.
Nuş olsun!