Meqreliya xaçapurisi (foto-resept)

28 Kasım 2015
1 941
0
Meqreliya xaçapurisi (foto-resept)
Meqreliya xaçapurisi (foto-resept)

Tərkibi:

200 ml süd (və ya su)
0,5 ç. q. şəkər tozu
1/3 ç. q. duz
0,5 ç. q. quru maya (3 q)
350 q un
30 q marqarin və ya kərə yağı
1 yumurta (üzərinə)
250-300 q suluquni və ya imeretiya pendiri


Hazırlanması:


Mayanı unla qarışdırın. İsti süddə və ya suda şəkər tozu və duzu həll edin, un qatıb xəmir yoğurun. Əlinizə yapışmayanadək yoğurun. Sonda xəmirə yumşaldılmış yağ qatın. Üzərinə dəsmal çəkib isti yerdə 1-1,5 saat saxlayın. Bu müddətdən sonra bir dəfə ətləyib daha yarım saat saxlayın.

Xəmiri yayın. Ortasına sürtgəcdən keçirilmiş pendirin 2/3-ni səpin, xəmirin qıraqlarını ortaya doğru qatlayıb bitişdirin.

Meqreliya xaçapurisi (foto-resept)

Yayın, ortasında xırda deşik açın.

Meqreliya xaçapurisi (foto-resept)

Yağlanmış siniyə qoyun. Üzərinə çalınmış yumurta çəkib pendirin qalanını üzərinə səpin.

Meqreliya xaçapurisi (foto-resept)

220 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Sobadan çıxaran kimi doğrayın.


Meqreliya xaçapurisi (foto-resept)

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.