Qidalanmada yol verdiyimiz səhvlər

27 Mayıs 2015
1 809
0
Qidalanmada yol verdiyimiz səhvlər
Qidalanmada yol verdiyimiz səhvlər

ərəvəz və meyvənin az istehlak edilməsi: Gündə ən az 3-4 boşqab meyvə ya da təbii meyvə suları, ən az 2 boşqab tərəvəz istehlak edilməlidir.

Təbii bəslənmənizə yüksək enerjili, sürətli və sağlam bir tövsiyəmiz var. Siz də mətbəxinizdə təptəzə meyvə və tərəvəz suları hazırlayıb, sağlam həyata salam deyin


Səhv bişirmə metodları: Tütsülənmiş qidalar, duzlanmış və ya şoraba edilmiş qidalar, birbaşa odda bişirilmiş qidalar, qızardılmış, qovrulmuş qidalar kanserogen məzmunu ən yüksək qidalardır. Sobada, qızartma, qaynatma və ya buğlama üsulları seçim edilməlidir.

Qida qatqı maddələrindən zəngin qidalar istehlak etmək: Qida qatqı maddələri, qidanın Tərkibindəki elementlərin itkisini önləmək, qida keyfiyyətini davam etdirmək, qidanın rəf ömrünü uzatmaq, dad, qoxu, quruluş və görünüşünü inkişaf etdirmək məqsədli istifadə edilən maddələrdir. Bu maddələrin çox istehlakı xərçəng meydana gəlməsini xəbər verir

Yağ nisbəti yüksək qidalanmaq: Yağlı bütün heyvani qidalar, yağlı Şirniyyat məhsulları, kərə yağı və digər qatı yağlar, qızarmış və qovrulmuş qidaların həddindən artıq istehlakı obezite ilə birlikdə xərçəng riskini artırmaqdadır. Az yağlı süd və qatıq qrupu, az yağlı pendir, çökelek, yumurta xərçəng riskini azaldıcı heyvani qidalardır.


RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.