Mədə qıcqırmasını aradan qaldıran ədviyyat

06 Ekim 2016
2 245
0
Mədə qıcqırmasını aradan qaldıran ədviyyat
Keşniş toxumundan şərbətlərin, likörlərin hazırlanmasında geniş istifadə edilir. Keşniş toxumu mətbəxtdə ən çox istifadə edilən ədviyyatlardan sayılır.

Feat.Az immunitet.az-a istinadən keşniş toxumunun faydalarını sadalayır.
Keşniş toxumu antioksidant təsirə malik olmaqla yanaşı ürək xəstəliklərində xəstələrə yüngülləşdirici təsir bağışlayır.

Bir çay qaşığı keşniş toxumunun tərkibində olanlar:

a- 6 kalori
- 172 mq protein
- 274 mq yağ
- 11,2 mq kalsium
- 791 mq karbohidrat
- 6,2 mq fosfor
- 3,6 mq tiamin
- 3,2 mq riboflovin.

Onun orqanizmə aşağıdakı faydaları var.

* Keşniş toxumu qanda qlükozanın miqdarını normallaşdırmaq qabiliyyətinə malikdir

* Keşniş toxumu hər cür xərçəng növünə qarşı qoruyucu təsirə malikdir.

* Keşniş toxumu çayı mədə-bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, bağırsaqların fəaliyyətini sürətləndirir.

* Keşniş toxumu yemək mədə qıcqırmasını aradan qaldırır.

Keşniş toxumu çayı aşağıdakı patologiyalarda orqanizmə faydalıdır:

- dərinin iltihabi xəstəlikləri
- ishal
- anemiya
- aybaşı pozğunluqları
- həzm pozğunluqları.

Ağızdan iy gələn zaman keşniş toxumu çeynəmək qoxunu aradan qaldırır. Keşniş toxumu dəmləməsi bağırsaqda olan bakteriyaların məhv olmasına səbəb olur. Onun anti-histamin təsiri orqanizmi allergik xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsirə malikdir, tərkibində olan kalsium osteoparozlu xəstələr üçün çox faydalı bir nemət sayılır.
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.