Qidaları daha necə qoruya bilərik?

Qidaları daha necə qoruya bilərik?
Tez xarab olan, kiflənən meyvə və tərəvəzlərə son..!
Mətbəxdə qidaları necə təzə saxlaya bilərik? Buyurun buda qidaları düzgün saxlamağın yolları.


1-Sirkə və suyu qarışdıraraq meyvələrinizi təzə saxlaya bilərsiniz. 10 qaşıq suyla, 1qaşıq sirkəni yaxşıca qarışdırın. Daha sonra meyvələri içinə atın. Bu üsulun köməyi ilə meyvələrinizi 2 həftəyə qədər kiflərdən uzaq və təzə saxlaya bilərsiniz.

2-Bildiyimiz kimi bananlar ən asan xarab olan meyvələrdən biridir. Bananların köklərini streç film ilə bağlayın. Streç film bananları uzun müddət təzə saxlayacaqdır.

3-Kahı da qararması ilə məşhur tərəvəzlərimizdən biridir. Kahılarıda təzə qalması üçün kağız dəsmala bükərək, ağızı qapalı bir torbaya qoyun. İşində kahı olan torbanı soyuducuya qoyduğunuz zaman, kahının qurumağını əngəlləmiş olursunuz.

4-Kartoflarınızı almalar ilə birlikdə saxlayaraq, filizlənməyini əngəlləyə bilərsiniz.

5-Sütünüzü heç vaxt soyuducunun bölmələrinə qoymamalısınız. Sütü soyuducu istiliyinin daha dəqiq olduğu, mərkəz hissələrə qoysanız daha yaxşı nəticə əldə edə bilərsiniz.
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET