Qidaları daha necə qoruya bilərik?

01 Kasım 2016
1 293
0
Qidaları daha necə qoruya bilərik?
Tez xarab olan, kiflənən meyvə və tərəvəzlərə son..!
Mətbəxdə qidaları necə təzə saxlaya bilərik? Buyurun buda qidaları düzgün saxlamağın yolları.


1-Sirkə və suyu qarışdıraraq meyvələrinizi təzə saxlaya bilərsiniz. 10 qaşıq suyla, 1qaşıq sirkəni yaxşıca qarışdırın. Daha sonra meyvələri içinə atın. Bu üsulun köməyi ilə meyvələrinizi 2 həftəyə qədər kiflərdən uzaq və təzə saxlaya bilərsiniz.

2-Bildiyimiz kimi bananlar ən asan xarab olan meyvələrdən biridir. Bananların köklərini streç film ilə bağlayın. Streç film bananları uzun müddət təzə saxlayacaqdır.

3-Kahı da qararması ilə məşhur tərəvəzlərimizdən biridir. Kahılarıda təzə qalması üçün kağız dəsmala bükərək, ağızı qapalı bir torbaya qoyun. İşində kahı olan torbanı soyuducuya qoyduğunuz zaman, kahının qurumağını əngəlləmiş olursunuz.

4-Kartoflarınızı almalar ilə birlikdə saxlayaraq, filizlənməyini əngəlləyə bilərsiniz.

5-Sütünüzü heç vaxt soyuducunun bölmələrinə qoymamalısınız. Sütü soyuducu istiliyinin daha dəqiq olduğu, mərkəz hissələrə qoysanız daha yaxşı nəticə əldə edə bilərsiniz.
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.