Çaya limon əlavə etməyin - TƏƏCCÜBLƏNƏCƏKSİNİZ

02 Aralık 2016
1 432
0
Çaya limon əlavə etməyin - TƏƏCCÜBLƏNƏCƏKSİNİZ
Çayın faydaları haqqında çoxlu sayda araşdırmalar var.
Çay orqanizmi tonuslaşdırır, qocalma proseslərini ləngidir, damarlarda trombların əmələ gəlməsinin qarşısını alır, immun sistemi üçün faydalıdır, xərçəng əleyhinə təsirə malikdir.
Adətən, çayın dadını yaxşılaşdırmaq və ya onu daha da faydalı etmək üçün biz çaya şəkər tozu, bal, limon və s. əlavə edirik. Lakin mütəxəssislər bunu mənasız və bəzən hətta ziyanlı hesab edir.
Mütəxəssislərin fikrinə görə, yaxşı çayın dadından zövq almaq və çayın faydalı xüsusiyyətlərindən faydalanmaq üçün onu təzə halda və heç nə əlavə etmədən içmək lazımdır.

Çay və şəkər tozu

Mütəxəssislərin fikrincə, bu, çayın dadını pisləşdirir və həmçinin faydalı xüsusiyyətlərini azaldır. Belə ki, araşdırmalar göstərib ki, şəkər tozu çayın xərçəng əleyhinə təsirini azaldır.

Çay və bal


Bal çox faydalı və müalicəvi məhsuldur. Lakin isti çayda həll olunmuş bal orqanizmə nəinki xeyir gətirməz, hətta ziyan vura bilər. Balın tərkibində olan bir çox xeyirli maddələr (fitonsidlər, flavonoidlər, vitaminlər və s.) isti çayda parçalanır.
Bu səbəbdən baldan fayda almaq üçün onu ilıq suda həll edin.

Çay və limon


İnsanların əksəriyyəti belə fikirləşir ki, limonu çaya əlavə etməklə çayın faydası artır. Lakin bu, belə deyil.
Limonun əsas faydası ondan ibarətdir ki, limon C vitamini ilə zəngindir. Lakin C vitamini yüksək temperaturun təsirindən dağılır.
saglamolun.az
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər