Xərçəngdən qoruyur, xolesterolu aşağı salır... - Hər gün bir ovuc yeyin
- Gilas A, B və C vitamini, maqnezium və kalsium baxımından zəngindir. Tərkibindəki A vitamini ilə dərimizi gözəlləşdirir.
- Uşaqlarda böyüməyə kömək olur. Qan damarlarının sağlamlığını qoruyur.
- Bədənimizi toksinlərdən təmizləyən gilas yüksək pektin və həll edilə bilən lif sayəsində xolesterolu aşağı salır.
- Fosforla zəngin gilas sinir sistemini gücləndirir.
- Sakitləşdirmə xüsusiyyəti var.
- Nizamlı gilas yedikdə yaddaşsızlığa qarşı yaxşı təsir edir.
- Ehtiva etdiyi antioksidanlar sayəsində xərçəngə qarşı qoruyucudur.
- Hər gün bir ovuc gilas yeyin.
- Gilasda olan flavonoidlər oynaq xəstəliklərinə faydalıdır.
- Gut və revmatoid artrit kimi oynaq narahatlığı olanlar gilas yedikdə ağrıları azalar.
- Gilas saplaqları sidikqovucu xüsusiyyətə malikdir.
- Gilas yedikdə miqdarına diqqət etmək lazımdır. Xroniki narahatlıqları olanlar çox yeməməlidir.
lent.az