Yoqurt alarkən doğru seçim edin ki...
Xüsusən də, dondurulmuş yoqurtlar zərərvericidirlər, çünki onların tərkibində qıcqırmayan qatıq var. Qatığa vurulan bakteriyalar onu qıcqırmağa imkan vermir. Bu isə sağlamlığa zərər vura bilər.
Təbii ki, dondurulmamış yoqurtlarla da rastlaşmaq mümkündür. Lakin onların saxlanma müddəti az olduğundan sayları olduqca azdır.
Ümumiyyətlə yoqurtun müsbət xüsusiyyətləri də vardır. O həzm sistemini tənzimləməyə kömək edir, qaz, diareya və köpün azaldılmasında olduqca səmərəlidir. Süd məhsulları bioyığımı baxımından pəhrizli kalsiyumun ən yaxşı mənbələrindən biri də yoqurtdur. Bildiyimiz kimi kalsiyum sağlam sümük və dişlərin inkişafında əsas rol oynayır. Həmçinin, qan laxtalanması üçün də vacibdir.
Bu səbəbdən də, doğru yoqurt seçimi etməliyik və ondan faydalanmalıyıq.