Ət yeməyənlər böyük risk altında

12 Ekim 2020
574
0
Ət yeməyənlər böyük risk altında
B12 vitaminin suda əridiyini və təsirini itirdiyini nəzərə çatdıran mütəxəssislər ət yeməyənləri xəbərdar etdi. Onlar tərəfindən ət və ət məhsulları ilə qidalanmayan vegetarian və qocalarda, B12 vitaminin çatışmazlığına məruz qala bilmə xəbərdarlığı edilir.

B12 vitamini çatışmazlığıə təhlükəsini daha da diqqətə çatdıran mütəxəssislər vəziyyətin pis olduğunu bildirir. Çünki B12 vitamini bitki yeyəcəklərində qətiyyən yoxdur. Bunlar yalnız ət məhsullarında olur. (HT SAĞLIK)

Bundan əlavə, ət yeməyənlərdə huşsuzluq, hissizlik, tez yorulma, ayaqların qolların uyuşması, sümük və oynaq ağrıları, halsızlıq, yorğunluq kimi hallar meydana çıxır. Bundan əlavə, həm fiziki həm də, psixi olaraq analar dünyaya uşaq gətirdikdə uşaqlarında ciddi pozğunluqlarla da qarşılaşa bilirlər. Uşaqlar zehni inkişafdan da çox zaman qalırlar.

Bundan başqa, B12 vitamini ürəyin dərmanı, sinir sisteminin müdafiəçisi kimi bilinir. Bu səbəbdən ət yeməklərinə üstünlük verək. Çünki tərkibində olan zülalda B12 vitamini 60% -ə qədər təşkil edir. Ətlə yanaşı, digər yeyəcəklərdə də az miqdarda B12 mövcuddur. B12 vitamini olan bəzi yeməklər isə bunlardır:
qaraciyər, süd, yumurta ağı, pendir, balıq, əti, dana əti, dana qaraciyəri, böyrək və s.

Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.