Gül kələmi turşusu
Ərzaqlar:
2 ədəd gül kələmi
1 ədəd acı bibər
1 baş sarımsaq
3-4 baş şüyüd qurusu
1 x.q kərəviz qurusu
1 ç.q reyhan qurusu
Duz
Hazırlanması:
Gül kələmini balaca hissələrə ayırıb, təmiz yuyuruq.Qazanda su qoyub, qaynadırıq. Qaynayan suya gül kələmini salıb, 5-10 dəqiqə saxlayırıq. Sudan çıxarıb, qaba yığırıq, soyuruq. Banka ya da tuj qazan götürüb, bütün ərzaqları qat-qat yığırıq.1 l bankaya 3 x.q duz töküb, qarışdırırıq. Sonra duzlu suyu gül kələminin üstünə tökürük.Gül kələminin üzünə çıxana qədər duzlu su hazırlayıb, əlavə edirik.
Təxminən 2-3 həftəyə yeyilməli olur.
Nuş olsun!
2 ədəd gül kələmi
1 ədəd acı bibər
1 baş sarımsaq
3-4 baş şüyüd qurusu
1 x.q kərəviz qurusu
1 ç.q reyhan qurusu
Duz
Hazırlanması:
Gül kələmini balaca hissələrə ayırıb, təmiz yuyuruq.Qazanda su qoyub, qaynadırıq. Qaynayan suya gül kələmini salıb, 5-10 dəqiqə saxlayırıq. Sudan çıxarıb, qaba yığırıq, soyuruq. Banka ya da tuj qazan götürüb, bütün ərzaqları qat-qat yığırıq.1 l bankaya 3 x.q duz töküb, qarışdırırıq. Sonra duzlu suyu gül kələminin üstünə tökürük.Gül kələminin üzünə çıxana qədər duzlu su hazırlayıb, əlavə edirik.
Təxminən 2-3 həftəyə yeyilməli olur.
Nuş olsun!