Göbələkli səbət makaron resepti

30 Nisan 2015
2 595
0
Göbələkli səbət makaron resepti
Göbələkli səbət makaron resepti


Tərkibi:
Xarici Üçün
Yarım Paket Spagetti makaron
Marqarin(kərə yağı)

İçi Üçün
Yarım paket makaron
300 qr göbələk
Kərəyağı
2 yemək qaşığı un
1 stəkan süd
Kəklik otu
Qara istiot

Hazırlanması:
Əvvəlcə spagetti makaron qaynadılıb soyumağa buraxılar.
Sobaya dayanıqlı şüşə qab marqarin ilə yağlanır.
Soyuducuda 10 dəqiqə gözlədilər. (donması üçün)
Soyuyan makaron qabın tam ortasından başlanaraq düzülər. (yumru şəkildə)
Bu şəkildə bütün qab makaron ilə qabanıb yenidən soyuducuya qoyulur.
İç vəsait üçün yarım paket makaron qaynadılıb süzülər.
Göbələklər doğranıb çox az maye yağ və kəklik otu ilə qovrulur.
Ayrı bir qazanda kərəyağı ilə un qovrular.
Az-az süd əlavə edilərək, sous bişirilər.
İstiot və duz əlavə olunub, ocaqdan alınar.
Qovrulan göbələklərlə sous qarışdırılıb, makarona əlavə edilir.
Soyuducuda gözlədilən soba qabının içinə souslu makaron yavaşca yerləşdirilər.
Üstünə də qabın alt qarına düzüldüyü kimi, ortadan başlayaraq makaron düzülüb bağlanılar.
180 dərəcədə altı qızarana qədər bişirilər.
Böyük bir serviz qabına tərs çevrilərək xidmət edilər.
Diləsəniz sobaya dayanıqlı kiçik qablara kiçik porsiyonlarla da hazırlaya bilərsiniz.
Nuş olsun!

Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.