Alçanı duzla yeyənlər diqqət!
B vitamini ilə zəngin olan alça orqanizmi ürək böyrək və qaraciyər xəstəliklərindən qoruyur.
Məlum olub ki,alça qanı artırır,
iştahı açır, lifli olduğu üçün həzmi yaxşılaşdırır.
Qızdırmanı aşağı salır.
Revmatizm xəstəliyindən əziyyət çəkənlərə yaxşı təsir edir.
Kalium və maqnezium mineralları baxımından zəngin olan bu meyvədən çox yemək olmaz. Belə ki, həddindən artıq alça yemək qarınağrısına səbəb olur.
Alçanı duzla yemək isə çox rastgəlinən olsa da, təhlükəlidir!
Duzlu alçanın dadı çox gözəl olsa da, orqanizmə ziyan verir. Belə ki, həm duzlaşmaya səbəb olur, həm də təyziqi artırır.