Soyuducuda Saxlanmayacaq Qidalar - SİYAHI
Pomidor
Soyuducuda saxladığımız halda pomidorun iç və çöl quruluşu pozulur və dadını itirir.
Zeytun yağı
Müəyyən müddət sonra qatılaşma xüsusiyyətinə malikdir. Rəngində tündləşmə meydana gələ bilər. Soyuducuda saxlamaq uyğun deyil.
Şokolad
Uzun müddət soyuducuda saxladıqda üzərindəki rəngi dəyişib, ağarmağa başlayır.
Qəhvə
Qəhvə də eynilə şokolad kimi, bir müddət soyuducuda qaldıqdan sonra üzərində ağarma meydana gəlməyə başlayır. Buna görə də qəhvəni quru və sərin yerdə saxlamaq lazımdır.
İsti yeməklər
İsti yeməyi birbaşa soyuducuya qoymaq həm soyuducunun işləmə mexanizminə təsir göstərir, həm də yeməkdə bakteriyaların əmələ gəlməsini (yeməyin qıcqırması) sürətləndirir.
Çörək
Çörək soyuducuda erkəndən xarab olur və dadı dəyişir. Əgər uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə buzluqda dondurmaq olar. Lakin mümkün qədər ağzı bağlı soyuducuya qoymadan mühafizə etməniz lazımdır.
Banan
Soyuducuya qoymaq yerinə quru və sərin yerdə saxlanılmalıdır.
Şaftalı
Soyuducuda saxlamaq daha tez çürüməsinə səbəb ola bilər.
Bal
Soyuducuya qoyulan balın tərkibində bir pozulma olmasa da formasının pozulduğu müşahidə edilər. Xarab olmayan bir qida olan balı soyuducuda saxlamağa ehtiyac yoxdur.
Soğan və Sarımsaq
Soyuducuda saxlamağa çalışdığımız soğan və sarımsaq sərtləşə və forması pozula bilər.Soğan və sarımsağı bir torba içində quru və sərin yerlərdə saxlamaq doğru olar.
Əliyeva Günay
Feat.Az
Feat.Az