Bu qidalar ağciyər xərçəngi riskini azaldır

21 Kasım 2019
99
0
Bu qidalar ağciyər xərçəngi riskini azaldır
ABŞ-ın Tennessi ştatında yerləşən Vanderbilt Universitetinin Tibb Mərkəzinin mütəxəssisləri ABŞ, Avropa və Asiyadan 1,4 milyon insanın sağlamlıq məlumatlatını araşdırıblar.

Feat.Az
bildirir ki, araşdırma iştirakçılarının qatıq (yoqurt) və lifli qidalar (avokado, qoz, itburnu, əncir, noxud, lobya, kokos, meyvə quruları) istehlakı ilə sağlıq vəziyyətləri arasındakı münasibət diqqət çəkib. Hər gün belə qidalardan istifadə edən şəxslərin heç istifadə etməyənlərlə müqayisədə ağciyər xərçənginə tutulma riskinin 33 faiz daha aşağı olduğu müəyyənləşib.

Qatıq və lifli qidalardan istifadənin ürək-damar, sinir sistemi xəstəliklərinə qarşı müdafiə xüsusiyyətli olduğu da daha öncəki araşdırmalarda aşkarlanmışdı.
Bu araşdırmanın nəticələri "JAMA Oncology" jurnalında yer alıb.
Mənbə:olke.az
Əvvəlki Xəbər

ƏN SON XƏBƏRLƏR

HAMISI
Oyansın Xatirələr Yazılı Şəkilləri 2019 (40)
21:00
0

Oyansın Xatirələr Yazılı Şəkilləri 2019 (40)

07.12.2019 Gündəlik Bürclər (7 Dekabr 2019)
20:00
0

07.12.2019 Gündəlik Bürclər (7 Dekabr 2019)

Modamı Dediniz - Qarışıq Şəkillər 2019 (341)
19:00
120

Modamı Dediniz - Qarışıq Şəkillər 2019 (341)

2020 Yeni il Şəkilləri (6)
18:30
99

2020 Yeni il Şəkilləri (6)

Sevgi sağlamlığın zəmanətidir
18:00
80

Sevgi sağlamlığın zəmanətidir

Bi Papatya Yazılı Şəkilləri 2019 (17)
17:00
274

Bi Papatya Yazılı Şəkilləri 2019 (17)

Düzgün qamət necə olmalıdır?
15:00
76

Düzgün qamət necə olmalıdır?

Sevdiyim Yazılı Şəkillər 2019 (90)
14:00
390

Sevdiyim Yazılı Şəkillər 2019 (90)

Bürclər Haqqında Maraqlı Məlumatlar (625) - Fotolar
13:00
217

Bürclər Haqqında Maraqlı Məlumatlar (625) - Fotolar

GERİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 528 İRƏLİ