Limonlu-zəncəfilli konfitür

12 Kasım 2015
1 448
1
Limonlu-zəncəfilli konfitür
Limonlu-zəncəfilli konfitür

Limonlu-zəncəfilli konfitür

Tərkibi:

3 iri limon
6 sm orta qalınlıqda zəncəfil kökü
2 st. şəkər tozu

Limonları tərtəmiz yuyun, uclarını kəsib uzunasına dörd bölün, sonra bunları da nazik dilimləyin.

Zəncəfili fal-fal, sonra isə saman kimi doğrayın.

Zəncəfilin üzərinə limonu və şəkər tozunu səpib bir gecə saxlayın.

Sabahı gün ocağın üstə qoyun. Qaynara düşəndən sonra 5 dəqiqə bişirin. Soyudun. Prosesi 3-4 dəfə təkrarlayın. Limon dilimləri şəffaflaşıb, şirəsini boşqaba damladanda axmırsa, hazırdır.

Bankalara yığın.

Nuş olsun!


Limonlu-zəncəfilli konfitür
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏYLƏR
  1. -Aydan-
    Zəcəfili elədə xoşlamıram..
    -Yenə də təşəkkürlər.
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.