Qara çörəkdən kvas resepti
Tərkibi:
4-5 dilim qara çörək (borodinskiy)
1 çimdik kişmiş
3 x/q şəkər tozu
0,5 ç/q maya (acıtma)
3 litr su
zövqə görə 0,25 ç/q qıtıqotu
Hazırlanması:
1 Çörək kubiklər şəklində doğranılır.
2 Əvvəlcədən 160°C temperaturundə isidilmiş sobada çörəklər 1 saat qurudulur.
3 Əsas odur ki çorəklər yanmasın, yoxsa kvas acı çıxar.
4 Çörəklərlərə şəkər tozu, kişmiş əlavə edilir. Üzərinə qaynar su tökərək bir neçə saatlıq isti yerə yerləşdirilir.
5 Yarım stəkan qaynar suya 1 ç/q şəkər tozu və yarım çay qaşığı maya əlavə edilərək qarışdırılır.
6 Bir müddət maya aktivləşəndən sonra, çörəklərin üzərin əlavə edilir.
7 Bir gün saxlanandan sonra natural çörək kvası hazır olur. Zövqə görə ona qıtıqotu və ya nanə əlavə etmək olar.
Nuş olsun!
4-5 dilim qara çörək (borodinskiy)
1 çimdik kişmiş
3 x/q şəkər tozu
0,5 ç/q maya (acıtma)
3 litr su
zövqə görə 0,25 ç/q qıtıqotu
Hazırlanması:
1 Çörək kubiklər şəklində doğranılır.
2 Əvvəlcədən 160°C temperaturundə isidilmiş sobada çörəklər 1 saat qurudulur.
3 Əsas odur ki çorəklər yanmasın, yoxsa kvas acı çıxar.
4 Çörəklərlərə şəkər tozu, kişmiş əlavə edilir. Üzərinə qaynar su tökərək bir neçə saatlıq isti yerə yerləşdirilir.
5 Yarım stəkan qaynar suya 1 ç/q şəkər tozu və yarım çay qaşığı maya əlavə edilərək qarışdırılır.
6 Bir müddət maya aktivləşəndən sonra, çörəklərin üzərin əlavə edilir.
7 Bir gün saxlanandan sonra natural çörək kvası hazır olur. Zövqə görə ona qıtıqotu və ya nanə əlavə etmək olar.
Nuş olsun!