Kəsmikli-portağallı desert resepti
Tərkibi:
4 ç.q. jelatin
3 portağal
250 ml 30-35%-li qaymaq
3 x.q. bal (şəkər tozu ilə əvəz edə bilərsiniz)
1 st. portağal şirəsi
300 q yumşaq kəsmik
Hazırlanması:
Jelatinin üzərinə 0,5 st. qaynadılmış soyuq su töküb 30-40 dəqiqə saxlayın.
Portağalın sedrasını (ağ hissəsi olmayan qabığını) xırda doğrayıb az miqdarda suda 15 dəqiqə qaynadın.
Kəsmiyə 2-3 x.q. bal qatın (eyni miqdarda şəkər tozu ilə də əvəz edə bilərsiniz).
1 st. portağal şirəsi əlavə edin.
Mikserlə eynicinsli kütlə alınanadək çalın.
Qaymağı ayrı qabda möhkəm çalın.
Soyumuş sedranı kəsmikli qarışığa əlavə edin.
Əritdiyiniz jelatini su hamamında qızdırın və isti-isti (qaynar yox!) kəsmikli kütləyə əlavə edin.
Sonra çalınmış qaymağı elə əlavə edin ki, köpüyü yatmasın.
Portağalları təmizləyib fal-fal doğrayın.
Dördbucaqlı formanın içinə perqament döşəyin. Dibinə və kənarlarına portağal dilimlərini düzün.
Formanın içinə kəsmikli kütləni tökün, bir gecə soyuducuda saxlayın.
Hazır deserti qaba tərs çevirin, istəsəniz, üzərinə portağal sedrası səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!
4 ç.q. jelatin
3 portağal
250 ml 30-35%-li qaymaq
3 x.q. bal (şəkər tozu ilə əvəz edə bilərsiniz)
1 st. portağal şirəsi
300 q yumşaq kəsmik
Hazırlanması:
Jelatinin üzərinə 0,5 st. qaynadılmış soyuq su töküb 30-40 dəqiqə saxlayın.
Portağalın sedrasını (ağ hissəsi olmayan qabığını) xırda doğrayıb az miqdarda suda 15 dəqiqə qaynadın.
Kəsmiyə 2-3 x.q. bal qatın (eyni miqdarda şəkər tozu ilə də əvəz edə bilərsiniz).
1 st. portağal şirəsi əlavə edin.
Mikserlə eynicinsli kütlə alınanadək çalın.
Qaymağı ayrı qabda möhkəm çalın.
Soyumuş sedranı kəsmikli qarışığa əlavə edin.
Əritdiyiniz jelatini su hamamında qızdırın və isti-isti (qaynar yox!) kəsmikli kütləyə əlavə edin.
Sonra çalınmış qaymağı elə əlavə edin ki, köpüyü yatmasın.
Portağalları təmizləyib fal-fal doğrayın.
Dördbucaqlı formanın içinə perqament döşəyin. Dibinə və kənarlarına portağal dilimlərini düzün.
Formanın içinə kəsmikli kütləni tökün, bir gecə soyuducuda saxlayın.
Hazır deserti qaba tərs çevirin, istəsəniz, üzərinə portağal sedrası səpə bilərsiniz.
Nuş olsun!