Mətbəx sirləri: Karpat piroqu -

06 Haziran 2015
1 397
0
Mətbəx sirləri: Karpat piroqu -
Mətbəx sirləri: Karpat piroqu -

Bu asan və dadlı desert Polşa mətbəxində populyardır. Xəmir hissəsi profiteroldan (ekler) fərqlənmir, sadəcə, bütöv bişirilir. Onun da xəmirini siniyə ya qaşıqla, ya da fiqurlu ucluqlu konditer torbası ilə qoymaq olar. İçi isə bişmiş və yağlı krem arasında bir mövqedədir - yəni zərif və dadlı!

Tərkibi:

xəmir:


250 ml su
125 q kərə yağı
1 çimdik duz
1 çimdik şəkər tozu
180 q un
4 iri (yaxud 5 orta) yumurta

krem:

500 ml süd
50 q un
50 q kartof və ya qarğıdalı nişastası
150 q şəkər tozu
1 x.q. vanil cövhəri
200 q kərə yağı
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.