Ayran şorbası resepti

18 Haziran 2015
1 085
0
Ayran şorbası resepti
Ayran şorbası resepti
Tərkibi:
1 su stəkanı aşuralıq buğda
4 su stəkanı qatıq
1 çay stəkanı noxud
1 xörək qaşığı nanə
1 çay qaşığı duz
6 su stəkanı su


Hazırlanması:
Buğda və noxudu yuyun və bişirmədən 1 saat əvvəl isladın. Sonra islatdığınız buğda və noxudu qazana tökün. Su qoyub qaynadın. Ardından da təxminən 45-50 dəqiqə zəyif atəşdə bişirin.
Suyunu çəkdikdən sonra istiikən duz və nanə əlavə edib qarışdırın. Soyumağa buraxın.
Qatığı 2 su stəkanı suyla çırpıb bişirdiyiniz buğdaya qarışdıraraq əlavə edin.
Soyuq halda süfrəyə verin.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.