Ovdux - doğramac resepti
108 qram sümüksüz ət
200 qram qatıq,
100 qram təzə xiyar,
40 qram göy soğan,
5 qram keşniş,
10 qram şüyüd,
20 qram yumurta,
duz zövqə görə
Hazırlanması:
Bunun üçün Qatıq əvvəlcədən qaynadılıb soyudulmuş suda açılır. Sonra bol suda təmiz yuyulan xiyar soyulub dilimlənir. Ət ayrı bir qazanda bişirilib soyudulur və 10-15 q-lıq tikələr şəklində doğranır.Yumurta da suda bişirilib soyudulur və dilimlənir.
Keşniş, şüyüd və soğan çərtilir. Bunlar su qatılmış qatıqla qarışdırılır, içinə duz vurulub soyuducuya yerləşdirilir. Ovdux soyuq halda süfrəyə verilir.
Ovdux ətsiz də hazırlana bilər.
Nuş olsun!