Şokoladlı Bananlı Keks

08 Ekim 2016
2 068
0
Şokoladlı Bananlı Keks
Krep xəmiri üçün:
2 ədəd yumurta
1 su stəkanı süd
1/2 su stəkanı su
1 yemək qaşığı zeytun yağı
5 yemək qaşığı un

Xidməti üçün:
2 ədəd banan
180 qram bitter şokolad

Hazırlanması:
Krep xəmirini hazırlamaq üçün yumurtaları dərin bir qarışdırma qabına alın.
Su, süd, zeytunyağı və ələnilmiş unu əlavə etdikdən sonra bütün vəsaiti bir çırpıcı köməyiylə hamar bir konsistensiya sahəyə qədər qarışdırın.
Krep xəmirini 5 dəqiqə qədər stirahət etdirin. Yanmaz yapışmaz əsaslı tavayı, duru yağla yağladıqdan sonra kağız dəsmal köməyi ilə yağın çoxunu alın.
Kiçik bir çömçəyə aldığınız krep xəmirini tavaya köçürün və sürətli bir şəkildə tavayı hərəkət etdirib xəmirin bərabər olaraq yayılmasını təmin edin.
Üzərləri yüngül bir rəng alaraq incəcik krepleri, tərs üz edərək hər iki tərəfini də qısa bir müddət bişirin.
Tavayı aralarda kağız dəsmal ilə yağlayıb, eyni əməliyyatı bütün krepler üçün tətbiq edin. Krepleri, soyumamaları üçün qapağı bağlı geniş bir qabda istirahət etdirin.
Qabığını soyduğunuz bananları incə incə dilimləyin. Bitter şokoladı kiçik parçalar halında qırdıqdan sonra qaynamaqda olan su buxarı üzərinə yerləşdirdiyiniz şüşə bir qabın içində aralarda qarışdıraraq əridin.
Xidmət qabının üzərinə bir ədəd krep yerləşdirdikdən sonra əridilmiş şokoladdan çəkin. Banan dilimləri əlavə etdikdən sonra ikinci qat krebi üzərinə örtün.
Hazırladığınız krepler bitənə qədər krep, şokolad, banan dilimləri qatlarını sırasıyla tətbiq edin.
Hazırladığınız çox qatlı şokoladlı və bananlı krebi ilə servis edin.

Nuş oslun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.