Qızıl gül cemi resepti

16 Ekim 2014
4 042
0
Qızıl gül cemi resepti
2 stəkan su
1 stəkan şəkər tozu
1 stəkan qurudulmuş qızıl gül ləçəkləri
1/4 stəkan qızıl gül suyu
1/4 stəkan qoz ləpəsi

Hazırlanması:
1. İnqredientlər hazırlanır.

Qızıl gül cemi resepti


2. Bu çox sadə reseptdir. Əsas burada hansı növ qızıl gül ləçəklərindən istifadə edildiyidir. Bizim reseptdə "Golchin" qızılgül butonları istifadə edilir. Şəkər tozu ilə su qarışdırılıb qaynama həddinə gətirilir. Təqribi 15 dəqiqə çəkir.

Qızıl gül cemi resepti


3. Əsas ideya ondan ibarətdir ki, şəkərli su qatılaşsın. Əgər o qatı olmasa, o zaman cem tez xarab olar.

Qızıl gül cemi resepti


4. Qızıl gül ləçəkləri yüngülcə qarışdırılaraq tavada qızardılır.

Qızıl gül cemi resepti


5. Sirop hazır olan kimi ona gül ləçəkləri əlavə edilir (tavanın dibindəki gül qırıntıları isə atılır)

Qızıl gül cemi resepti


6. Üzərinə qızıl gül suyu əlavə edilib qarışdırılır və az odda bir neçə dəqiqə qaynadılır.

Qızıl gül cemi resepti


7. Qoz ləpələri azacıq tavada qovrulur, sonra isə əzilir.

Qızıl gül cemi resepti


8. Ləpələr nə çox balaca nə də çox böyük olmalıdırlar.

Qızıl gül cemi resepti


9. Ləpələr qazandaki gül ləçəklərinə əlavə edilir və yaxşıca qarışdırılır. Qaz söndürülür.

Qızıl gül cemi resepti


10. Sonra qazanın qapağına mətbəx dəsmalı bağlanır və qazanın ağzı örtülür. Bu onun üçün edilir ki, çıxan par cemin üzərinə qayıtmasın və dəsmal o parı özünə çəksin.

Qızıl gül cemi resepti


11. Otaq temperaturuna çatanda cemi bankaya doldurub soyuducuya qoymaq olar. Və artıq istifadəyə hazır hesab edilir.

Qızıl gül cemi resepti


12. Bankanın üzərini güllü bəzəkli parça ilə bağlayıb həmçinin kiməsə hədiyyə vermək olar.

Qızıl gül cemi resepti
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.