Kartofu və çörəyi bu qaydada qizardın ki, xərçəngə tutulmayasınız

31 Ocak 2017
1 887
0
Kartofu və çörəyi bu qaydada qizardın ki, xərçəngə tutulmayasınız
Qızardılmış qidalar potensial kanserogen sayılır, yəni onlar insanda xərçəngə tutulmağın riskini artırır.

Feat.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, insan belə qidaları müntəzəm olaraq yeyirsə, bu xüsusilə təhlükəlidir.

Böyük Britaniyanın Qida standartları agentliyi xəbər verir ki, bu üsulla hazırlanmış qidalarda olduqca ziyanlı akrilamid maddəsi əmələ gəlir ki, məhz bu akrilamid güclü kanserogenlərdən biri sayılır. Tünd qəhvəyi rəngdə olan qızardılmış kartof və ya çörəkdə akrilamidin miqdarı xüsusilə çox olur.

Lakin bütün xəbərdarlığa baxmayaraq insanlar qızardılmış qidalardan imtina etmir. Bu halda həkimlər riski azaltmaq məqsədi ilə kartofu və ya çörəyi qızılı rəng alana qədər qızartmağı tövsiyə edir. Təbii ki, hətta bu halda belə qidalar sağlamlıq üçün müəyyən risk yaradır və onları tez-tez yemək arzu edilmir.

ƏN SON XƏBƏRLƏR

HAMISI
Kitabdan Söz Yazılı Şəkilləri 2019 (62)
21:00
608

Kitabdan Söz Yazılı Şəkilləri 2019 (62)

21.09.2019 Gündəlik Bürclər (21 Sentyabr 2019 Günlük Bürclər)
20:00
2 014

21.09.2019 Gündəlik Bürclər (21 Sentyabr 2019 Günlük Bürclər)

Modamı Dediniz - Qarışıq Şəkillər 2019 (267)
19:00
806

Modamı Dediniz - Qarışıq Şəkillər 2019 (267)

Qığılcım Yazılı Şəkillər 2019 (85)
18:00
646

Qığılcım Yazılı Şəkillər 2019 (85)

Dərialtında ağrını hiss etdirən orqan
17:00
104

Dərialtında ağrını hiss etdirən orqan

Məşhurların İnstaqramda paylaşdıqları - FOTOLAR
16:00
240

Məşhurların İnstaqramda paylaşdıqları - FOTOLAR

Dəyərli Sözlər Yazılı Şəkilləri 2019 (48)
15:00
669

Dəyərli Sözlər Yazılı Şəkilləri 2019 (48)

Ağıl geriliyinə nə səbəb ola bilər?
14:00
103

Ağıl geriliyinə nə səbəb ola bilər?

Bürclər Haqqında Maraqlı Məlumatlar (592) - Fotolar
13:00
360

Bürclər Haqqında Maraqlı Məlumatlar (592) - Fotolar

GERİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 530 İRƏLİ