Qırmızı velvet keks – RESEPT
Ərzaqlar:
- 6 ədəd yumurtanın ağı
- 300 qram un
- 12 yemək qaşığı qarğıdalı nişastası
- 400 qram şəkər tozu
- 2 paket qabartma tozu
- 1,5 paket vanil
- 2 çay qaşığı karbonat
- 2 çimdik duz
- 8 yemək qaşığı duru yağ (120 ml )
- 8 yemək qaşığı kərə yağ (120 gram )
- 220 ml krem
- 3-4 çay qaşığı qırmızı qida boyası
Krem üçün ərzaqlar:
- 400 qram labne
- 6 yemək qaşığı kərə yağı
- 5 su stəkanı pudra şəkəri
Hazırlanması:
Kərə yağı və duru yağı qaba qoyub çırpın. Digər qabda yumurta ağını və qırmızı qida boyasını qarışdırın.
Ayrı bir qabda un, şəkər, qarğıdalı nişastası, qabartma tozu, vanil, kakao, duz və karbonatı qarışdırın. Unlu qarışımı yağ qarışımına əlavə edin. Ardınca bu keks qarışımına qırmızı qida boyası əlavə olunmuş yumurta qarışımını əlavə edib qarışdırın. Əvvəlcədən isidilmiş 180º sobada bişirin.
Krem hazırlamaq üçün bütün ərzaqları qarışdırıb, soyuducuya qoyun.
Keks bişib soyuyandan sonra 3 bərabər hissəyə bölün. Aralarına və üstünə krem çəkin. Üstünə qoz doğrayıb tökün.
Nuş olsun!
lent.az