Fransız mətbəxi - Ratatouille ( Foto-Resept)
Ərzaqlar:
Badımcan – 2 dənə (700 qr)
Balqabaq – 2 dənə (700 qr)
Pomidor – 1 kq
Qırmızı bibər – 2 dənə
Soğan – 1-2 dənə
Sarmısaq – 2-3 diş
Zeytun yağı, duz, istiot,
1. İlk öncə lazım olan ərzaqları hazırlamaq lazımdır
2. Daha sonra bibərləri sobada bişiririk. Bunun üçün bibərləri bağlamaya qoyuruq,daha sonra sobada 180 dərəcədə 30-40 dəqiqə bişiririk.
3. Badımcanı şəkildəki kimi doğradıqdan sonra duzlayıb,20 dəqiqə bu vəziyyətdə saxlayırıq. Daha sonra soyuq su ilə yuyuruq.
4. Balqabağı şəkildəki kimi doğrayırıq.
5. Pomidoru şəkildəki kimi doğrayırıq. (700qr)
6. Soğanı xırda-xırda doğrayaraq zeytun yağında tavada qızardırıq.
7. Qalan pomidorların qabığını soyuruq. Sonra şəkildəki formada doğrayaraq soğana əlavə edirik.
8. Sobada bişmiş bibərlərin qabığını soyub,doğrayıb tavaya əlavə edirik.
9. 5-7 dəqiqə tavada bişirdikdən sonra blendrdən keçirik.
10. Alınan sousu sobanın qabına əlavə edirik.
11. Üzərinə badımcan,pomidor və balqabağı bu şəkildə düzürük.
12. Sarmısaq və duzu ayrıca əzərək üzərinə zeytun yağı,duz və zövqə görə göyərti,istiot əlavə edilir.
13. Alınan sousu üzərinə əlavə edirik
14. Üzəri folqa ilə örtülü halda 20 dəqiqə sobada bişirdikdən sonra folqanı çıxardırıq və 15-20 dəqiq daha sobada bişir.Və bu qədər, yeməyimiz hazırdır...
Badımcan – 2 dənə (700 qr)
Balqabaq – 2 dənə (700 qr)
Pomidor – 1 kq
Qırmızı bibər – 2 dənə
Soğan – 1-2 dənə
Sarmısaq – 2-3 diş
Zeytun yağı, duz, istiot,
1. İlk öncə lazım olan ərzaqları hazırlamaq lazımdır
2. Daha sonra bibərləri sobada bişiririk. Bunun üçün bibərləri bağlamaya qoyuruq,daha sonra sobada 180 dərəcədə 30-40 dəqiqə bişiririk.
3. Badımcanı şəkildəki kimi doğradıqdan sonra duzlayıb,20 dəqiqə bu vəziyyətdə saxlayırıq. Daha sonra soyuq su ilə yuyuruq.
4. Balqabağı şəkildəki kimi doğrayırıq.
5. Pomidoru şəkildəki kimi doğrayırıq. (700qr)
6. Soğanı xırda-xırda doğrayaraq zeytun yağında tavada qızardırıq.
7. Qalan pomidorların qabığını soyuruq. Sonra şəkildəki formada doğrayaraq soğana əlavə edirik.
8. Sobada bişmiş bibərlərin qabığını soyub,doğrayıb tavaya əlavə edirik.
9. 5-7 dəqiqə tavada bişirdikdən sonra blendrdən keçirik.
10. Alınan sousu sobanın qabına əlavə edirik.
11. Üzərinə badımcan,pomidor və balqabağı bu şəkildə düzürük.
12. Sarmısaq və duzu ayrıca əzərək üzərinə zeytun yağı,duz və zövqə görə göyərti,istiot əlavə edilir.
13. Alınan sousu üzərinə əlavə edirik
14. Üzəri folqa ilə örtülü halda 20 dəqiqə sobada bişirdikdən sonra folqanı çıxardırıq və 15-20 dəqiq daha sobada bişir.Və bu qədər, yeməyimiz hazırdır...