Azərbaycan mətbəxi - Xaşlama (Foto Resept)
Ərzaqlar:
Mal əti – 2 kq
Qırmızı bibər – 3 dənə
Yer kökü - 1 dənə
Pomidor – 4 dənə
Kişniş – 1 dəstə
Şüyüd – 1 dəstə
Soğan – 2 dənə
Duz,istiot
1. Mal ətini su dolu qazanda qaynadırıq. Qaynamağa başlayanda suyu dəyişirik və 30 dəqiqə bişirik.Daha sonra mal ətini çıxardıb xırda xırda doğrayaraq yenidən qazana atırıq.
2. Yer kökü,bibər,pomidoru yuyuruq,təmizləyib doğrayırıq.
3. Soğanı xırda xırda doğradıqdan sonra digər tərəvəzlərlə birlikdə qazana dökürük.
4. Daha sonra kişniş və şüyüdü əlavə edirik. Sonda zövqə görə duz və istiot əlavə edirik.
5. Qapağını örtərək 1-1.5 saat bişiririk.
6. Və yeməyimiz hazır