Frikase (Foto-Resept)
Ərzaqlar:
Toyuq filesi – 900qr
Sarmısaq – 5 diş
Qırmızı bibər – 2 dənə
Alma (yaşıl,turş) – 2 dənə
Ev yağı – 100qr
Bal – 2 yemək qaşığı
Qırmızı istiot – 2 çay qaşığı
Zövqə görə duz
Hazırlanması:
1. Tavada yağı əridirik.
2. Toyuq ətini yuyuruq və şəkildəki formada doğrayırıq.
3. Xırda doğranmış sarmısağı yağda qızardırıq.
4. Sarmısağın aromatını hiss etdiyimizdə toyuq ətini əlavə edirik,daha sonra duz və istiot əlavə edib qızartmağa başlayırıq.
5. Qızmırı bibərləri yuyub təmizlədikdən sonra şəkildəki formada doğrayırıq.
6. Almanı sürtgəncdən keçiririk.
7. Ətə bal əlavə edirik.
8. Əti qızartmağa davam edirik.
9. Daha sonra almanı əlavə edib 3 dəqiqə ərzində qızardırıq.
10. Sonra bibərləri əlavə edirik.
11. Qarışdırırıq,bibərlər yumuşalana qədər bişirməyə davam edirik.
Toyuq filesi – 900qr
Sarmısaq – 5 diş
Qırmızı bibər – 2 dənə
Alma (yaşıl,turş) – 2 dənə
Ev yağı – 100qr
Bal – 2 yemək qaşığı
Qırmızı istiot – 2 çay qaşığı
Zövqə görə duz
Hazırlanması:
1. Tavada yağı əridirik.
2. Toyuq ətini yuyuruq və şəkildəki formada doğrayırıq.
3. Xırda doğranmış sarmısağı yağda qızardırıq.
4. Sarmısağın aromatını hiss etdiyimizdə toyuq ətini əlavə edirik,daha sonra duz və istiot əlavə edib qızartmağa başlayırıq.
5. Qızmırı bibərləri yuyub təmizlədikdən sonra şəkildəki formada doğrayırıq.
6. Almanı sürtgəncdən keçiririk.
7. Ətə bal əlavə edirik.
8. Əti qızartmağa davam edirik.
9. Daha sonra almanı əlavə edib 3 dəqiqə ərzində qızardırıq.
10. Sonra bibərləri əlavə edirik.
11. Qarışdırırıq,bibərlər yumuşalana qədər bişirməyə davam edirik.