Çiyələkli piroq resepti

12 Mart 2022
2 668
0
Çiyələkli piroq resepti
Tərkibi:
3 yumurta
1 stakan şəkər
50 qr (2yemək qaşığı) ərinmiş yağ (mən əritmədim, sadəcə çox yumşaq hala düşənədək otaq temperaturunda saxladım )
0,5 stakan isti su (qaynar yox ! )
2 stakan un
qabartma tozu və 1 cimdik duz
çiyələk nə qədər qıysanız

Hazırlanması:

1. Dərin qabın içində yumurtaları şəkər ilə 4-5 dəq yaxşı çalmaq.

2. Su və yağı əlavə etmək və qısa müddət çalmaq.

3. Un, qabartma toz və duzu yumurtalı məhlula ələmək. Qaşıq ilə qarışdırmaq.
Orta qatılıxda xəmir alındı. Yağlanmış və unlanmış qaba tökmək. Üstündən çiyələkləri düzmək və biraz barmağınızla üstündən batırmaq. Keksi 160t bişirmək. Üstü çox qızarmamalıdır.
Soyuyan keksin üstünə şəkər kirşanı səpmək. * mən biraz enli qab götürdüm keks üçün, diametri 28 sm.
* əslində orijinal tərifdə çiyələkləri xəmirə qarışdırmaq lazım idi , ancaq mən sadəcə üstündən düzdüm. Belə daha effektli görsənir. Elə ona görə də yastı və geniş qabda bişirdim ki, keksin "çörək" qismi çox qalın olmasın, hər dilimdə ağıza bir çiyələk gəlsin

Daha ətraflı və aydın şəkillər bloqumda, profildəki mavi rəng linkdən keçə bilərsiz.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.