Peçenye və Kakaolu Tort Resepti
1,5 paket “petit beurre” və ya az şəkərli, kövrək hər hansı başqa peçenye
1 litr süd
2 x/q nişasta
1 x/q un
1 əd. yumurta
1 paket kakao (25 gr),
1 paket vanilin
Peçenyeləri islatmaq üçün əlavə olaraq 1 kasa süd
Kokos
Bəzək üçün:
Kokos
Hazırlanma qaydası:
Südü, nişastanı, unu, şəkəri, yumurta və kakaonu bir qazanda orta ocaqda bişirmək lazımdır. Bişirilən kütlə qaynamağa başladıqda vanilin əlavə edilərək qarışdırıb ocağın altını söndürürük. Tortun formadan asan çıxması üçün şüşə, kvadrat formalı qabı bir az islatmaq lazımdır. Peçenyeləri südə batırıb şüşə qabın içinə düzürük, üzərinə səthini tam örtəcək qədər isti qarışımı əlavə edirik. Sonra isladılmış peçenyelərlə tortun ikinci sırasını düzürük və isti qarışımla üzərini örtürük. Eyni prosesi daha 1-2 dəfə təkrar edirik. Tortu kokosla bəzəyirik və tam soyuyanadək soyuducuda saxlayırıq. Soyuduqdan sonra süfrəyə verin və ailə üzvlərinizi bir yerə toplayıb nuş edin.