Portağal ətirli şərbətli peçenye

19 Kasım 2017
1 969
0
Portağal ətirli şərbətli peçenye
Portağal ətirini və şirəli şirniyyatları sevirsinizsə bu tərifi mütləq təcrübədən keçirin.

Xəmiri üçün:

Bir paket qabartma tozu
2 su stəkanı un
Bir su bardağı üyüdülmüş un
Yarım su stəkanı qatıq
Yarım su stəkanı duru yağ
Bir ədəd yumurta
Bir ədəd portağal qabığı rəndəsi

Üzəri üçün:

Yumurta sarısı
Çiy badam

Şərbət üçün:

2 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su
Bir şirin qaşığı limon suyu

HAZIRLANMASI:

Şərbəti beş dəqiqə bişirək və soyuması üçün kənara alaq. Xəmir vəsaitlərini beş dəqiqə yoğuraq. Xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar alaraq əlinizdə yumrulayın. Boşqaba düzdüyünüz peçenyelərin üzərinə yumurta sarısı sürək. Üzərinə badam batıraraq sobaya verək. 180 dərəcədə üstləri qızaran qədər bişirək.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.