Lavandalı peçenye

10 Mart 2018
1 559
0
Lavandalı peçenye
Qoxusu xoşbəxtlik gətirən lavandadan peçenye hazırlandığını bilirdinizmi? Yeni dadlar axtaranlar bu ətirli peçenyeni sınamağa dəyər.

Tərkibi:

60 ədəd üçün:
180 qr kərə yağı
120 qr şəkər tozu
2 ədəd yumurta sarısı
1 çay qaşığı qurudulmuş lavanda
1 çay qaşığı rəndələnmiş limon qabığı
325 qr un

Hazırlanma qaydası:

Bir qabda kərə yağıyla şəkər tozunu mikserlə çırpın.
Lavanda və limon qabığı əlavə edib qarışdırın.
Daha sonra yumurtaları bir-bir əlavə edərək dayanmadan çırpın. Un əlavə edib xəmir yoğurun.
Xəmirə uzunsov şəkil verib streç salafana bükün. Xəmiri donması üçün soyuducunun dondurucu rəfinə yarım saatlıq yerləşdirin.
Soyuducudan götürdüyünüz xəmiri 6-7 mm qalınlığında dilimləyin. Soba sinisinə düzün və 180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 12 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.