Üçqulaq paxlavanın RESEPT » Feat.Az Sekiller, Xeberler, Yazili

Üçqulaq paxlavanın RESEPT

20 mart 2018
734
0
Üçqulaq paxlavanın RESEPT
Azərbaycan mətbəxi öz rəngarəngliyi ilə seçilir. Feat.Az sizə əsasən Qəbələ bölgəsində bişirilən üçqulaq paxlavanın reseptini verir.



Tərkibi:



500 qr un

2 ədəd yumurta

150 qr süd

Maya, duz.



İçlik:



200 qr qoz ləpəsi

200 qr şəkər tozu

Vanil.



Hazırlanma qaydası:



Xəmir yoğurulur, 0.5 saat isti yerdə saxlanılır. Sonra kündə edilib lavaş açılır və həmin lavaşlar pörtülür. 10 sm enliyində lavaşlar uzununa kəsilir. Kəsilmiş lavaşların 3/1 hissəsinə içlik qoyulur və üçbucaq formasında bükülür.

Üçqulaq paxlavanın RESEPT


Duru yağda qızardılır. Qızardıldıqdan sonra üzərinə şəkər pudrası əlavə etmək olar. Süfrəyə çayla verilir.



Nuş olsun!
Şərh Yaz