Moruqlu keks resepti

Moruqlu keks resepti
Tərkibi:
2 yumurta
1stakan şəkər tozu
80 gr kərə yağı əritmək
0,5 stakan süd
1 stakan+2 yemək gaşığı un
1,5 çay gaçığı gabartma tozu
1 cimdik soda (bıçağın ucunda)
1 cimdik duz
100 gr morux\q(2 ovuc) əvvəlcədən təmizləmək.
üstünə səpmək üçün şəkər kirşanı.

Hazırlanması:
1. Yumurta və şəkəri yaxşıca ağaranadək çalmax.
2. Ərinmiş və ilınmış yağı əlavə etmək, çalmax.
3. Ələyin içinə un,soda,gabartma tozu və duz qoyub, birbaşa çırpılmış məhlulun üstünə ələmək.
Gaşıxla un çırpılmış məhlula garışanadək garışdırmak (artıg mikseri istifadə etmək olmaz) və garışdırmağa davam edərək südü az-az əlavə etmək.
Orta gatılıxda bir xəmir alınmalıdır, nə ayran kimi axışgan, nə süzmə kimi gatı. Ona görə südü az-az əlavə edin.
4. Ən axırda moruğu əlavə edin və 3-4 cəld hərəkətlə xəmiri garışdırın.
5. Yağlanmış unlanmış soba gabına xəmiri tökün, gaşıxla yayın və 170t isidilmiş sobada 30-35 dəg bişirin.
Bişən keksin üstünə soyuyandan sonra şəkər kirşanı səpin.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.