Gül Börəyi Resepti
2 ədəd yumurta
1/2 kq lavaş
100 qr yağsız pendiri
1/2 litr süd
1 stəkanı marqarin
bir neçə dilim qurudulmuş dana əti
Hazırlanması
Lavaşları üst-üstə sərərək 4 bərabər parçaya bölün.
Əldə etdiyiniz hər üçbucaq parçaya ərimiş marqarini sürtün.
Üzərinə yağsız pendir səpin.
Qurudulmuş dana ətini kiçik kiçik doğrayaraq əlavə edin.
Üçbucaq parçaları rulet şəklində bükün.
Bir ucundan tutub öz ətrafında çevirərək dairə şəkli verin.
Yüngülcə yağlanmış soba nimçəsinə börəkləri qoyun.
Yumurtaları çırpın.
Çörəklərin üzərinə sütlü yumurta sürtün.
Çörəkotu serpiştirin, əvvəlcədən qızdırılmış sobada börəkləri bişirin.
Haqqında: Gül börəyi hazırlamaq asan olmasada çox ləziz dadı var.
Nuş Olsun!