Köklü Çovdar Unlu Peçenye Resepti

Köklü Çovdar Unlu Peçenye Resepti
Ərzaqlar


350 qram süd

150 qram şəkər

1 xörək q. vanil

50 qram xama

150 qram kərə yağı

170 qram çovdar unu

80 qram qoz

2 xörək q. kakao

1 çay q. darçın

1 çay q. mixək


Hazırlanması:

Kökü qabıqıdan təmizləyin və sürtgəcdən keçirin.

Üzərinə vanil, xama və kərə yağı əlavə edin.

Qozu xırdalayın

Üzərinə çovdar unu, kakao və ədviyyatları qatıb qarışdırın.

Kökü əlavə edib qarışdırın. Sıyıq xəmir alınmalıdır.

Soba qabına qida kağızı qoyun. Çay qaşığı ilə soba qabına kiçik formalarda qoyub əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada 30 dəqiqə bişirin.

Soyuduqdan sonra üzərinə şəkər pudrası səpə bilərsiniz.



Nuş Olsun!


Köklü çovdar unlu peçenye çovdar unu ilə hazırlanan fərqlilik sevənlər üçün dadlı şirniyyatlardan biridir.
Şərh Yaz