Köklü Çovdar Unlu Peçenye Resepti
350 qram süd
150 qram şəkər
1 xörək q. vanil
50 qram xama
150 qram kərə yağı
170 qram çovdar unu
80 qram qoz
2 xörək q. kakao
1 çay q. darçın
1 çay q. mixək
Hazırlanması:
Kökü qabıqıdan təmizləyin və sürtgəcdən keçirin.
Üzərinə vanil, xama və kərə yağı əlavə edin.
Qozu xırdalayın
Üzərinə çovdar unu, kakao və ədviyyatları qatıb qarışdırın.
Kökü əlavə edib qarışdırın. Sıyıq xəmir alınmalıdır.
Soba qabına qida kağızı qoyun. Çay qaşığı ilə soba qabına kiçik formalarda qoyub əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada 30 dəqiqə bişirin.
Soyuduqdan sonra üzərinə şəkər pudrası səpə bilərsiniz.
Nuş Olsun!
Köklü çovdar unlu peçenye çovdar unu ilə hazırlanan fərqlilik sevənlər üçün dadlı şirniyyatlardan biridir.