Almalı və Badamlı Piroq - Resepti

Almalı və Badamlı Piroq - Resepti
Ərzaqlar

● 8-10 dilim
● 100 gr. un
● 10 gr. əzilmiş badam
● 2 çq. qabartma tozu
● 1 xq. üyüdülmüş darçın
● 180 gr. yumşaldılmış kərəyağı
● 180 gr. şəkər tozu
● 3 əd. dilimlənmiş alma

Hazırlanması:
Sobanı 180 dərəcəyə ayarlayıb, 20 cm irilikdə soba listini yağlayın. Un, badam, qabartma tozu, bir çimdik duz və darçını qabda qarışdırın. Başqa bir qabda isə şəkər tozu, kərəyağı və yumurtaları mikserlə çırpdıqdan sonra hazırlanan quru qarışımıda qaba əlavə edərək çırpmağa davam edin. Əldə olunan xəmiri kek qəlibinə bir az saxlamaq şərti ilə boşaldın və üzərinə alma dilimlərini düzün. Geri qalan xəmiridə dilimlərin üzərinə tökün. Piroqu 30-40 dəqiqə bişirib isti və ya soyuq servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun
Şərh Yaz