Qazan keksi - Resepti

Qazan keksi - Resepti
Tərkibi:
200 qram (1 su stəkanı) toz şəkər
2 dənə yumurta
100 qram (1 çay stəkanı) süd
50 qram (Yarım çay stəkanı) su
15 qram (3 yemək qaşığı) kakao
1 paket qabartma tozu
240 qram (1,5 su stəkanı) un
1 dənə vanil

Şokolad sousumuz üçün:
500 qram (2 su stəkanı) süd
1çay qaşığı nişasta
1 çay qaşığı un
100 qram (yarım su stəkanı) toz şəkər
10 qram (2 yemək qaşığı kakao)

Hazırlanması:
İslatmamız üçün isə yarım çay stəkanı süd və ya meyvə şirəsi.

Qazan keksinin hazırlanma qaydası:

Orta boy qazanı (teflon) marqarin və ya kərəyağı ilə yağlayın.

Köpürənə qədər yumurtaları qarışdırırıq. Şəkəri də əlavə etdikdən sonra qabarana qədər qarışdırmağı davam etdirin.

Su, süd və kakaonu əlavə edərək çırpmağa davam edin. Un, vanil və qabartma tozunu əlavə edərək çırpırıq və keksinizi qazana tökün.

Qazanın qapağını bağlayın. Çox az xodda bişirməyə başlayın.

15 dəqiqə keçdikdən sonra qapağını açıb keksimizi idarə edə bilərsiniz.

20-30 dəqiqədən sonra yavaşca keks şəklini almağa başlamışdır. (Tavamızın qalınlığına görə bişmə müddəti dəyişə bilər). Çöp testi ilə keksin, bişib-bişmədiyini yoxlaya bilərsiniz.

Bişmiş keksi ocaqdan götürüb yaxşıca soyuduqdan sonra, qazanımızdan servis edəcəyimiz qaba tərs çevirək.

Bişən keksi ikiyə bölünəcək şəkildə kəsirik və süd və ya meyvə şirəsi ilə isladırıq. Üzərinə kremin bir hissəsini sürtürük. (Üst qisimi üçün ayırın)

Əgər istəsəniz dilimli meyvələr, damla şokolad və s. istifadə edin.

Qalan keks parçasını süd ilə isladın. Tortun üzərinə bağlayın və artıq qalan kremi tortun üstünə töküb, istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz.

Qeyd: Tortu bir müddət saxladıqdan sonra dilimlər halında servis edin.

Nuş olsun!
Əvvəlki Xəbər Növbəti Xəbər
RƏY ƏLAVƏ ET
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.